Aaltojen äänitys on vaikeaa Kovalam Beachilla

Kovalamissa on komeat valtameren aallot, toisinaan jopa niin isot, että uiminen on kielletty. Niinpä tuli mieleeni että niiden ääntä olisi mukava kuunnella talvi-illoin kotonakin. Aallot piti siis nauhoittaa.

Videokamerassani on hyvä stereomikrofoni ja digitaalinen tallennus, joten kamera vain pystyyn rannalle ja kuvaamaan merelle päin. Olin varannut rauhallisen paikan eikä ympärillä hyppinyt hihkuvaa lapsilaumaa. Painoin RECORD ja siinä samassa tajusin yritykseni toivottomuuden. Ensimmäinen rantamattokauppias lähestyi huutaen tarjouksiaan. Sitten seurasi aurinkovarjoja, vaatteita, tupakkaa, hierontaa, hedelmiä, aurinkolaseja, hedelmiä ja taas tupakkaa. Kaikki nämä kauppiaat ovat kuultavissa nauhalta. Vaalea turisti vetää kauppiaita kuin hunaja mehiläisiä.

Päätin mennä illalla pimeän tultua uudestaan. Silloin en tosin saa kuvaa samalla, mutta aallot pauhaavat yhtä mahtavina yölläkin. Tuskin olin muutaman sekunnin äänittänyt kun pimeästä kuuluu ääni: ”Sir, do you smoke? I have good hashish.”

Aamuvarhaisella kaupustelijoiden vielä nukkuessa suunnistin taas rantaviivalle. Nyt rantakahvilan kokki oli saapunut aamiaisen laittoon ja avasi matkaradionsa täysille kun suosittu renkutus: ”Taka, taka, Teija, Teija” alkoi. Vähän myöhemmin parvi äänekkäitä variksia täytti lähipuut. Kun aamuäänet vihdoin vaimenivat tasaiseksi huminaksi ja äänitys olisi voinut onnistua saapuivat ensimmäiset kauppiaat. ”Good morning sir, you taking photo?” Intiassa ihmiset haluavat heistä otettavan kuvia. En tiedä miksi, mutta niin se vain on. Kuva oli siis otettava. Seuraavaksi saapui ilmeisesti edellisen yön häirikkö: ”Shh, do you smoke grass?” Hän saapastelee keskelle kuvaa ja jatkaa: ”Sir, no business today. Will you help a little. I am hungry.”

Nyt tiesin miten saan aaltoni äänitettyä. (Ne eivät tosin kuulosta nauhalla miltään, mutta se onkin kokonaan toinen juttu.) Palkkasin miehen seisomaan hetkeksi kameran vahtina ja lähdin itse kauemmaksi turistin töihin: olemaan kauppiaiden palveluksessa. Parilla markalla rauhoitin tilanteen ja mieskin sai aamiaisensa.

 

Sunglasses, aurinkolasien myyjä kovalamissa

 

 

 

 

 

 

"Sunglasses, sunglasses"

"Aitoja" ranta-RayBaneja edullisesti.

 
  Kovalamin kuvasivulle  

| etusivu | kartta | jutut | matkaohjeet | kyselypalsta | video | DV |