Internettiä voi matkailija käyttää Intiassa varsin helposti.

Intian puhelinolot ovat - ehkä onneksi - hieman kehittymättömät. Kännykät alkavat levitä, mutta lankapuhelin ei ole yleistynyt läheskään joka kotiin. Puhelut hoidetaan katujen varsilla tuhkatiheässä olevissa STD - ISD yleisöpuhelimissa. Ne eivät suinkaan ole automaattikoppeja vaan palvelupaikkoja. Kaukopuheluja varten on usein varattu oma eriö, mutta muuten puhelut hoidetaan julkisesti.

Muutamissa näistä postinkeltaisissa palvelupaikoissa alkaa olla myös tietokone tai kaksi hoitamassa Internet-yhteyksiä. Jos siis tiedät sähköpostisi tunnuksen ja salasanan, voit tarkistaa postisi Intiassa. Minä tein näin viime matkallani Etelä-Intiassa. Olin kääntänyt työpostit loman ajaksi kotipostilaatikkoon ja sitä voin käyttää Mailstart-palvelun avulla mistä tahansa nettiyhteydellä Netscapen tai Explorerin selaimella. Suurin osa matkustavaisia näyttää käyttävän Hotmailia, mutta se vaatii uuden postiosoitteen ellei jo ennestään käytä em. palvelua. Postiliitteet eivät vielä siirry, mutta siitä voi informoida postin lähettäjiä.

Osa Internet-paikoista on paikallisia telen tai postin toimipaikkoja ja niissä on usein kaupungin paras palvelu. On myös todellisia nettikahviloita, joissa saa virvokkeita ja ruokaakin. Vain harvoissa paikoissa on monia koneita (toistaiseksi) ja niissä voi joutua jonottamaan vuoroaan. Eräissä paikoissa voi tehdä aikavarauksia.

Yhteydet ovat hyvin vaihtelevia samallakin paikkakunnalla. Joillakin pikkupaikkakunnilla voi olla toivottoman hidas linja ja pelkkä yhteyden saaminen serveriin voi kestää tai olla epävarmaa. Sitten on paikkakuntia kuten esim. Chennai, jossa tuulennopeat ISDN-linjat ällistyttävät etanan vauhtiin tottuneen. Sanoisin kuitenkin, että yhteydet ovat lähinnä postin tarkistamiseen. Surffailuun niistä ei monesti ole.

 
 
 
  Täältäkin löytyi aivan kelvollinen Internet-yhteys.  

| etusivu | kartta | jutut | matkaohjeet | kyselypalsta | video | DV | ....................................