DV-sivuston etusivulle

DV-uutisiin

Hongkong-sivulle

HUOM! Tilanne on täysin muuttunut. Kesän 2000 tilanteesta raportoi Ari täällä.

 

Malesian kokemuksia -99

Joulukuun alussa käytiin kamerakauppaa Malesiassa tähän tapaan. Sukulaismies tilittää kameran nykyiselle omistajalle hankinnan hankaluuksia.

Vähän kameran (Sony PC100) hankinnan vaiheista:

 
 

 

Langkawiltahan löytyi se 6200 RM:n tarjous (kurssi n. 1 RM = 1,57 FIM)(27.11.)............. (PC100, vain 9700mk, Suomessa 13-15.000, latojan huomautus)

Alkuillasta kävin vielä uudelleen kaupassa, mutta se oli jo kiinni. Samoin vielä sunnuntai-aamulla ennen lentoa mantereelle. Kävin siellä klo 10 aikaan, mutta se ei auennut lainkaan niin kuin paikkakunnan kaksi muuta Sony-dealeriä, joilla tätä mallia taas ei ollut saatavilla.

KualaLumpurissa näin heti ekana päivänä Sonyn omassa liikkeessä vitriinissä ko. kameran, hinta olikin 7448 RM. Liike näytti sellaiselta, että kaikki mahdollinen löytyy ja kaikki kiiltää, mutta että tinkimistä ei siellä harrasteta. Käännyin siis paikkallisten dealereiden puoleen. Paikallisesta ChinaTownista löytyi (oikein rähjäiseltä kadulta) eräästä kameraliikkeestä halukkuutta myydä 6220 RM:n hintaan (hekään eivät aluksi uskoneet, että tällaista kameramallia on olemassa) ja kameraa heillä ei ollut hyllyllä.

Lupasivat hankkia seuraavaksi päiväksi, jos maksan 25 % etukäteen. Kun kerroin haluttomuudesta maksaa etukäteen kortilla (niistä ei tiedä olisiko samoja kavereita enää seuraavana päivänä löytynyt), he ilmoittivat, että luottokortista peritään vielä 3 % lisä. Kauppa jäi tekemättä. Yhdestä siististä ostoskeskuksesta löytyi kameraliike, joka olisi hankkinut pelin kahdessa päivässä. Aikaa oli vähemmän jäljellä, joten hinnoista ei päästy edes puhumaan.

Lopulta palasin siihen Sonyn merkkiliikkeeseen, ja kysyin sujuvanoloiselta myyjältä, että miten tuo kamera voi heillä maksaa noin paljon (7448 RM), kun katukaupassa sitä saa kuudella tonnilla. Se väänteli vähän aikaa kasvojaan ja naputti laskintaan, ja sanoi hinnaksi 6800 RM. Siitä päästiin vielä 6500 ringetteen, ja sen päälle sain tingityksi hintalapuiltaan 295 RM arvoiset lisämuistin (8 Mb) ja kaksi kasettia. Kuittiin tuli hinnaksi 6495 RM, eli aivan kuin kameran hinta olisi tuon 6200 RM. Pakkaukseenhan kuului vakiona yksi 4 Mb muistisiru, toivottavasti löytyi manuaalien seasta.

Myyjä oli muuten symppis (paikallinen nuori kaveri), ja kertoi jonkun saman kameramallin ostaneen käyneen näyttämässä veden alla kuvaamiaan hienoja otoksia. Sitä varten tarvitaan oma laatikko.

................................................................
”Hongkongin hintoihin” pääsee näköjään Malesiassakin, kun jaksaa tehdä kauppaa. Luonnollisesti kamerassa on DV-liitännät molempiin suuntiin ja se on meikäläistä PAL-televisionormia. Viime aikoina paljon puhuttu moottoriääni kuuluu kuulokkeilla, mutta ei enää televisiosta. Hyvä näin.

 

 

| etusivu | Intia | | DV | kamera | kuvaus | editointi | stillikuvat | varoitus | DV-uutiset |