....

DV-uutisarkisto 1.7 - 31.7. 2001

ikäjärjestyksessä, nuorimmat ylinnä

 

 

 

DV-sivusto

digivideo.org etusivu

Vanhat "uutiset"

 
     
21.7.01

Viikon puolivälissä Apple julkisti uudet mallistonsa iMac ja G4-pöytäkoneille. Nyt jo kahdessa mallissa on kirjoittava DVD-RW, joka myös toimii kirjoittavana CD-asemana. Tulevaisuudessa nämä mediat siis yhdentyvät ja kun DVD:n hinta hieman laskee, se syrjäyttää CD:n. Itse asiassa tyhjän levyn hinta USA:ssa on enää noin kymmenkertainen ja DVD:lle mahtuu jopa 8x enemmän.

Apple arvelee myyvänsä seuraavan vuosineljänneksen aikana 200.000 kirjoittavaa DVD:tä ja Macit ovatkin DVD-sisällöntuottajan pääasiallinen työkalu. Pääjohtaja Steve Jobsin arvio on, että USA:ssa joka neljännessä taloudessa on DVD-soitin tämän vuoden loppuun mennessä. Meillä taidetaan olla hieman jäljessä, vaikka Internetin ja kännykän levinneisyydessä pärjäämmekin.

 

 

15.7.01

Selatessani Canon XL1S uutuuden sivuja silmiini osui demonstraatio sen uusista kuvansäätö-ominaisuuksista. Koska nämä asiat saattavat olla monellekin outoja, ohjaan sinut Canonin sivuille katsomaan omin silmin.

Samantapaiset säädöt löytyvät toki monista muistakin 3-kennoisista kameroista, mutta tässä ne on esitelty kokonaisvaltaisesti.

Muuten: Microsoftin postiohjelmasta Outlook on jälleen löydetty turvallisuusaukkoja. Nyt vieraat pääsevät pelehtimään tiedostoissasi kun avaat postiasi tai käyt nettisivuilla, joilla on vihamielistä koodia. Enää ei tarvita liitetiedoston käynnistämistä. Ohjelman Active-X tekee sen sopivalla pyynnöllä.

Mitäpä jos vihdoin hankkiutuisit virusvaarasta eroon ja vaihtaisit postiohjelmaa. Itselläni on vuosien kokemus Eudorasta, eikä viruksen virusta. Siitä on myös suomennos verkossa.

 
14.7.01

Canonin XL1S-uutisesta tuolla etusivulla hukkui lisätietojen linkki . Tässä se nyt on.

Hämäläistenkin olisi jo aika muuttaa kirjanmerkkiä sivuilleni. Jos olet seilannut onnistuneesti vanhoilla tiedoilla, se on loppu kohta. VIP-sivuillani on ollut automaattikääntö tänne digivideo.org-sivuille. Jouduin vaihtamaan palveluntarjoajaa liitäntätapaa vaihtaessani ja samalla loppuu VIPin palvelu. Tarkista, millä osoitteella selaimesi nämä sivut etsii. Jos se on vip.fi~sh.... on aika tehdä uusi merkki.

 
 

 

 

Vanhojen uutisten sisällysluettelo löytyy täältä

 
Kesäkuu 2001

DIGIVIDEO.ORG starttasi

CNN siirtyy uutishankinnassaan osaksi DV-formaattiin ja Powerbookilla editointiin.

 
Toukokuu 2001

Sisältöä mm. Rakenna sadesuoja kamerallesi,

iBook uusiutui,

Säilyykö CD-R?

 
Huhtikuu 2001

mm. Varokaa Litium-akkuja

Vappuvihjeitä ja aprillijuttuja

 
Maaliskuu 2001

iMovien lisäohjeita

Mikro- ja makrolisäkkeitä videokameroihin lähikuvausta varten

Telejatkeitakin on saatavissa

 

 

Helmikuu 2001

Aiheita mm.

 

iMoviesta useita juttuja, iMac FlowerPower

Kuvausvinkkejä, trikkien tekoa ym ym.

 

 

Tammikuu 2001

Aiheita mm.

Valota talvikuvat oikein

Kokemuksia FireWire kovalevystä

Ilmaiset editointiohjelmat

Löysää puhetta DV-koodekeista

Applen uusi kannettava on laajakuvainen ja editointivalmis

Juttu valkobalanssista

 

Joulukuu 2000

Marraskuu 2000

Sitä vanhemmat

 

 

 

 

 

 

email: kunto@iki.fi

| etusivu |haku | DV-uutiset | DV-sivusto|